Μοτοσυκλετιστική Ένωση Καταναλωτών

  Μοιραστείτε
  avatar
  Admin
  Admin

  Αριθμός μηνυμάτων : 17
  Ημερομηνία εγγραφής : 04/12/2009

  Μοτοσυκλετιστική Ένωση Καταναλωτών

  Δημοσίευση  Admin Την / Το Κυρ Ιαν 31, 2010 5:50 pm

  Η ΜΟΤ.Ε.Κ. δημιουργήθηκε το 2001 και αποτελεί τον αποτελεσματικότερο τρόπο διεκδίκησης και προστασίας των συμφερόντων του μοτοσυκλετιστή στη χώρα μας.

  Ως Ενωση Καταναλωτών αποτελεί τον φορέα εκείνο που σκοπό έχει την ενασχόληση με όλα τα ζητήματα που αφορούν άμεσα ή έμμεσα τους Έλληνες Μοτοσυκλετιστές ως καταναλωτές δηλαδή ως ιδιοκτήτες, κατόχους ή χρήστες (έστω και περιστασιακούς), πιθανούς ή μελλοντικούς) δικύκλων, ή ως αποδέκτες σχετικής διαφήμισης. ¨Ετσι κάθε τι που ορίζεται ως καταναλωτικό αγαθό (δρόμος, σαμάρια, λακούβες, μπαριέρες, διόδια, ραντάρ, εργολάβοι, εξοπλισμός, εγγυήσεις, ανταλλακτικά, παροχή υπηρεσίας από αντιπροσώπους ή συνεργεία, ασφάλειες, κλπ.) την αφορά και έχει τη δυνατότητα:
  1. Να ασκεί συλλογικές αγωγές.
  2. Να προκαλεί την ποινική δίωξη των υπευθύνων χωρίς αυτά να γίνονται, όπως μέχρι σήμερα, στο όνομα κάποιου συγκεκριμένου μοτοσυκλετιστή ( που μπορεί να μη θέλει να «μπλέξει» ), αλλά να γίνονται συλλογικά στο όνομα της Ένωσης αυτής.
  3. Να παρεμβαίνει σε αποφάσεις Υπουργείων, Δημάρχων και γενικότερα φορέων οι οποίοι αποφάσιζαν μέχρι τώρα για τους μοτοσυκλετιστές χωρίς τους μοτοσυκλετιστές.
  4. Να προστατεύει τους δικυκλιστές από ενέργειες ή παραλείψεις που υπονομεύουν, βλάπτουν ή παρακωλύουν, ουσιωδώς ή όχι, με βεβαιότητα ή ενδεχομένως οριστικά ή προσωρινά τη δυνατότητα τους να χρησιμοποιούν το μέσο μετακίνησης που έχουν επιλέξει με ελευθερία και ασφάλεια


  Μέσα στα πλαίσια της δραστηριότητας της συνέταξε ερωτηματολόγιο για τη χρήση του κράνους και ειδικότερα γιατί κάποιος φοράει ή δε φοράει κράνος, έχει συμμετάσχει σε ημερίδες με αντικείμενο τα δικαιώματα και την προστασία του καταναλωτή ενώ έχει παρέμβει πολλές φορές τόσο σε τοπικό επίπεδο όπως για τον κακό φωτισμό κάποιου οδικού τμήματος ή τις λακούβες όσο και σε γενικότερου ενδιαφέροντος θέματα όπως ο νέος νόμος για τις ασφαλιστικές εταιρείες.

  Εάν τα παραπάνω σας ενδιαφέρουν είμαστε στη διάθεση σας για κάθε ενημέρωση.

  Μοτοσυκλετιστική Ένωση Καταναλωτών
  Μάρνη 53, Αθήνα, ΤΚ: 10437
  Γραμματεία (για άμεση επικοινωνία)
  Ριζοπούλου Κατερίνα
  Παπαφλέσσα 5 - Κορυδαλλός
  TK: 181 22

  Τηλ. 210 8840327 (Δευτ. – Παρ. 09.00 – 17.00)
  Τηλ. Και Φαξ. 210 4973364 (Όλες τις ώρες)
  Κιν. 6937 273930
  Mail. info@motek.gr
  Επίσημο Blog. http://mot-e-k.blogspot.com

   Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Πεμ Ιαν 24, 2019 10:57 am